Migráció

A Budapesten élő Kínai közösség

Irimiás Anna

1990-ben mintegy negyvenezer kínai érkezett hazánkba, javarészt Budapestre. A hazánkba érkező kínaiak célja a gyors meggazdagodás volt, nem nincstelenek érkeztek, hanem olyan csoportok, akik már Kínában is kereskedelmi tevékenységet folytattak. Sokan közülük továbbvándoroltak nyugat felé, sokan pedig beilleszkedtek és integrálódtak a magyar társadalomba. A tanulmány részletes betekintést nyújt a kínai migráció részleteibe.


tanulmány letöltése pdf formátumban

http://www.mtafki.hu/konyvtar/kiadv/FE2008/FE20083-4_469-484.pdf


Kapcsolódó anyagok

Tarrósy István: Kína Afrikára kacsint
Várnai Gergely: A tajvani-kínai konfliktus: Háború vagy béke?
Nyíri Pál: Új ázsiai migráció Kelet-Európába: a magyarországi kínaiak
Vidra Zsuzsanna: Kína és a kínaiak a magyar sajtóban, 1945–2000
Nyíri Pál: Új kisebbségek Magyarországon: a kínaiak
VMKIK: A magyarországi kínaiak csekély hányada dolgozik a nyugat-dunántúli régióban

Országismertetők

Magyarország

<<< Vissza a tanulmányokhoz
Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Maxwell Deyes
Springs Pilgrim
152 oldal
Ára: 2000 Ft

This is the first book by Maxwell Deyes, adapted from one of his journals into a travelogue. After completing El Camino de Santiago in 2009, he continued walking across Europe, eventually leading him onto the Hungarian Pilgrims Way in March 2012.
The Hungarian Camino is not yet as well established or developed as the Spanish El Camino. This is perhaps why it can be a more interesting an...

Kazimierz Nowak
Kerékpárral és gyalog a fekete földrészen át
422 oldal
Ára: 3800 Ft

Meseszerű tájakon, festői vízesések mellett, füstölgő vulkánok tövében, a végtelen területet birodalmuknak tudó vadállatok megszámlálhatatlan csapatai közt, sivatagi homokon át, az úttalan szavannákon, a trópusi esőerdő benőtt ösvényein keresztül vezető nyomon halad előre fáradhatatlanul egy magányos utazó. Időnként megáll, felállítja gépét, és fénykép...

Szilágyi István
Geopolitika
254 oldal
Ára: 2000 Ft

Az elmúlt évtizedekben a közéletben és a közbeszédben, a politikai elemzők és a politikusok, a gazdasági szakértők és a közgazdászok,az újságírók és a hírmagyarázók,a geográfusok és a történészek, a társadalomtudósok és a természettudományok képviselői körében a mindennapos érintkezés során divatossá vált a geopolitika szó használata.
A százé...