Migráció

Foreigners in Budapest

Rédei L. Mária

This theme is of interest to the public community, to the economic stakeholders, and also, beyond the strategic issues of science, in general, to the resident community. The main purpose of this article is to highlight the spatial distribution of international migration at settlement level. It draws the attention of readers to the challenges of inward migration into big cities, and also underlines the importance of establishing rules and preferences at the local level. The findings show several international regularities and the nature of their existence in a local environment. The article provides a statistics based review and forecast on the demographic characteristics of foreigners living in Budapest. Finally, it recommends how to orient international migration.


tanulmány letöltése pdf formátumban

http://www.redeimari.hu/docs/publikaciok/foreigners.pdf


Kapcsolódó anyagok

Csizmadia Sándor: Az iszlám közösségek helyzete Nyugat-Európában
Rédei L. Mária: A nemzetközi vándorlás folyamatának irányítása
Gaál Gyula: Az embercsempész tevékenység megjelenési formáinak és módszereinek változásai

Országismertetők

Magyarország

<<< Vissza a tanulmányokhoz
Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Biedermann Zsuzsánna
Genocídium és destabilizáció az afrikai nagy tavak régióban
250 oldal
Ára: 2690 Ft

 Amikor a ,,genocídium" szót halljuk, hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy népirtás csak távoli helyeken fordulhat elő. Ilyenkor elfelejtjük, hogy a népirtás gyökerei, az előítéletek és a gyűlölködés, minden társadalomban jelen vannak.

 
Ez a könyv az afrikai Nagy Tavak régió három országában (Burundi, Ruanda, Kongói Demokratikus Köztárs...

Glied Viktor
A halványtól a mélyzöldig - A globális környezetvédelmi mozgalom negyed százada
198 oldal
Ára: 2200 Ft

A globális ökológiai problémák és a klímaváltozás következményei mára mindenki számára érzékelhetővé váltak. Immáron több mint negyven éve feltűnt egy új, sokszínű társadalmi mozgalom, amely több-kevesebb sikerrel veszi fel a küzdelmet a környezetszennyezés és a fenntarthatatlan gazdasági folyamatok, valamint az azokat mozgató szereplők ellen. 

...

Szabó István
A mérhetetlen önkormányzati vagyon
158 oldal
Ára: 2400 Ft

A helyi önkormányzatok költségvetési szektoron kívüli szervezetek útján történő feladatellátása akkor is fontos marad, ha a túlzott decentralizáció ingája most a túlzott központosítás felé tart éppen. A kismonográfia célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az önkormányzati gazdálkodás költségvetésen kívüli szegmensére, ezen belül is az önkormányzati tulajdo...