Könyveink


KOSÁR

db

106 oldal
Ára: 2000 Ft

GREKSZA VERONIKA - MOHAY ÁGOSTON

BEVEZETÉS AZ EURÓPAI UNIÓ JOGÁBA

Az Európai Unió jogáról számos nagy lélegzetvételű monográfia és többszerzős mű született, melyek elsősorban a jogász alapképzés és a témával mélyebben foglalkozó szakemberek számára készültek. Számos olyan, egyéb felsőoktatási képzésben résztvevő hallgató létezik – a téma iránt érdeklődő laikusokról nem is beszélve –, aki számára az Európai Unió jog- és intézményrendszerének alapfokú ismerete szükséges, ugyanakkor elegendő is. A jogi asszisztensek vagy az igazságügyi igazgatással foglalkozó szakemberek számára munkájuk során az uniós jog alapfokú ismerete nélkülözhetetlen, nem szükséges azonban ugyanolyan szinten megismerniük a tananyagot, mint a joghallgatóknak.

A „Bevezetés az Európai Unió jogába”című mű szerzői egy olyan tankönyv közreadására vállalkoztak, amely kifejezetten e célcsoport számára tartalmazza az Európai Unió jogának alapismereteit, bevezetésszerűen, mégis átfogó jelleggel és hitelesen. Meggyőződésem, hogy az uniós jog alapszintű elsajátításának hasznos és hiánypótló segédeszköze lehet Greksza Veronika és Mohay Ágoston műve.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
AFRIKA TANULMÁNYOK
AFRIKA TANULMÁNYOK X/3.
78 oldal
Ára: 695 Ft

Fókuszban

Wamachinga: az árusok népe a tanzániai nagyvárosokban 
 
Afrika ma
A japán-afrikai kapcsolatok újabb fejezete: a VI. TICAD vállalásai

Afrika tegnap
Tömeges nemi erőszak Ruandában a népirtás alatt

Afrikai z...

Vörös Zoltán
Kínai sakkjátszma - Tengeri kereskedelmi útvonalak és az energiabiztonság geopolitikája
232 oldal
Ára: 2500 Ft

Kína legfőbb tengeri kereskedelmi útvonalának biztonsága és a szállítások zavartalansága a kelet-ázsiai állam egyik fő prioritása. A regionális nagyhatalom energiahordozóktól való függősége évről-évre növekszik, ráadásul kőolajimportjának 80 százaléka egy kockázatos, 12 ezer kilométer hosszú  tengeri útvonalon érkezik.
A hajóút az afrikai partok...

Turóczi Ildikó
Varázslatok, járványok, missziók
149 oldal
Ára: 2300 Ft

Az Afrikát célzó segítés/segítség etikai, erkölcsi dimenziói az Afrika-kutatás, ezen belül pedig az orvosi antropológia és szociológiai, a tényfeltáró újságírás érdekes és figyelmet érdemlő fejezeteit is jelentik. Jelen kötet a terepmu...