Ökopolitika

Donorok és túlélők - Természeti katasztrófák és a nemzetözi politika

Glied Viktor

„2010 a természeti katasztrófák éve” – szól a New York Daily News című amerikai napilap hangzatos, szeptember 11-i szalagcíme. „A klímaváltozással és időjárással összefüggő természeti csapások száma nagymértékben növekszik, ennek következtében járványok és pusztító éhínség ütik fel a fejüket” – figyelmeztet az ENSZ Világélelmezési Program (WFP) 2009 decemberi jelentése. „Az igazi Armageddon 2013-ra várható, korábban nem tapasztalt napvihar fenyegeti a Földet. Az aktív napműködés komoly zavarokat okoz majd a telekommunikációs rendszerekben és elektromos hálózatokban, melyek következtében megbénulhat a globális pénzügyi és bankrendszer, valamint a légi közlekedés”1 – jelenti ki a NASA szakembere.


tanulmány letöltése pdf formátumban

Glied Viktor - Nagy Roland (szerk.) (2010): Függésben - Kényszerpályán a jövő?. Publikon Kiadó, Pécs


Országismertetők

Egyesült Államok
India
Indonézia

<<< Vissza a tanulmányokhoz
Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Szabó Gábor
Modern politikai eszmék, ideológiák
66 oldal
Ára: 1000 Ft

A közszférában hivatásukat majdan gyakorlók óhatatlanul találkoznak az államhatalom céljaival, a politikai, társadalmi és gazdasági konfliktusokra adott válaszaival. Minden ilyen célkitűzés és szándék akarva-akaratlanul a politikai eszmék világába visz bennünket. Éppen ezért látszik fontosnak, hogy a hallgatók a napjainkban gyakran tapasztalható eszmei kavalkádban k...

Fülöp T. Mariann
A kétszínű Marokkó
280 oldal
Ára: 2900 Ft

„Szerelem volt első látásra. De idővel rájöttem, Marokkó kétszínű. Sokat hazudott nekem. Szinte minden nap becsapott. És volt, hogy meglepett. Pont ezért szerettem. Volt, hogy a fellegekbe repített, volt, hogy a mélybe taszított ez a rejtélyes, kiismerhetetlen, hallatlanul csábító és szeszélyes szerető. Imádni- és gyűlölnivaló egyszerre.”

Marokkóba...

Turóczi Ildikó
Buen Camino - Jó utat!
152 oldal
Ára: 2000 Ft

A Buen Camino utazás Spanyolországban, 800 kilométeren át, végig a lélek rejtett ösvényein. A testet és lelket egyaránt próbára tevő Út gondolatok és érzések tárháza. Camino, Út, Élet.

Kevés őszintébb, hitelesebb és sodróbb erejű könyvet olvashat manapság az ember önmagáról, a bennünk levő „ismeretlen” Én felé vezető útról, szeretet...