Könyveink


KOSÁR

db

294 oldal
Ára: 590 Ft

TARRÓSY ISTVÁN - GLIED VIKTOR - KESERŰ DÁVID (SZERK.)

ÚJ NÉPVÁNORLÁS - MIGRÁCIÓ A 21. SZÁZADBAN AFRIKA ÉS EURÓPA KÖZÖTT

A 21. század egyik legnagyobb globális kihívása a migráció, a tömeges vándorlás. Ez nem meglepő, hiszen napjainkban 230 millió ember „járja az utakat” vagy hagyja el otthonát egy jobb élet reményében.
Az Afrikából induló migrációs hullámok elsődleges állomása Európa. Egységes európai bevándorlási politikáról még nem beszélhetünk, a tagállamok eltérő érdekei miatt lassan formálódik a közösségi álláspont. Amíg Nyugat-Európa az etnikai-vallási ellentétektől, szociális nehézségekről és a multikulturalizmus bukásáról beszél, addig keleten mindezek mellett a drog-, fegyver- és embercsempészet okoz gondokat.
A kötetben megjelenő, szakértők, kutatók által írt tanulmányok részletesen elemzik a migrációt kiváltó okokat, a vándorlás biztonságpolitikai vonzatait, jogi aspektusait és útvonalait. Feltárják a kérdésben érintett intézményrendszer szereplőit és országtanulmányokon keresztül mutatják be az együttélés pozitív példáit és megoldásra váró problémáit.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Erdősi Ferenc
A Közel-Kelet közlekedése
645 oldal
Ára: 5000 Ft

Miközben a sajtóban a Közel-Kelet politikai konfliktusairól szóló hírek vannak többségben, a térség minden vonatkozásban létfontosságú közlekedéséről vajmi keveset tudunk.

 
Ezt az adósságot törleszti az első magyar nyelvű könyv, mely részletes ismere-teket ad a közlekedéshálózat geopolitikai/geoökonómiai tényezők által erősen befolyás...

Turóczi Ildikó
Boszorkányok, sámánok, varázslók
208 oldal
Ára: 2300 Ft

 Hogy mit jelent egy álom, hogyan lép a vágy a megvalósítás útjára, talán soha nem tudom meg, ha el nem indulok Kamerunba. De megtettem, és Esuföld törzsi királyságában találtam magam, ahol:

- lehet a bőröd színe bármilyen, ha egy másik kontinensről érkezel, akkor fehér ember a neved,
- Godwin még nem tudja, hogy mi a birtoklevél haszna...

Turóczi Ildikó
Varázslatok, járványok, missziók
149 oldal
Ára: 2300 Ft

Az Afrikát célzó segítés/segítség etikai, erkölcsi dimenziói az Afrika-kutatás, ezen belül pedig az orvosi antropológia és szociológiai, a tényfeltáró újságírás érdekes és figyelmet érdemlő fejezeteit is jelentik. Jelen kötet a terepmu...