Könyveink


KOSÁR

db

325 oldal
Ára: 2990 Ft

BÉLI GÁBOR (SZERK.)

DEGRÉ ALAJOS: MAGYAR ALKOTMÁNY- ÉS JOGTÖRTÉNET

A KÖTET MEGINT KAPHATÓ A KIADÓNÁL!

Az egyetemi tankönyvek és jegyzetek sorsa olykor különösen alakul. Vannak olyanok, melyek generációkon át megkerülhetetlenné és meghatározóvá válnak az érintett tudományág oktatásában, mások érdemeik ellenére hamar kikopnak a kötelező vagy ajánlott művek listá-jából. Történelmünk közelmúltjában a mellőzötté válás hátterében nem egyszer ideológiai és politikai okok húzódtak meg. Degré Alajosnak az 1950-51. tanévben tartott előadásai nyomán publikált jegyzete is e művek sorába tartozik.

A szerzőt az 1956-os forradalomban kifejtett tevékenysége miatt büntetésül, fegyelmi határozattal, örökre eltiltották az egyetemi katedrától, és ezzel jegyzete is talonba került. Évek múltán már csak néhányan és ritkán hivatkozták. Minthogy a megjelenéstől eltelt közel hat évtized alatt az eredeti példányok zömmel elenyész-tek, ez az új kiadás törekszik megőrizni a magyar alkotmány-és jogtörténet iránt érdeklődők számára Degré Alajos egyetemi jegyzetét.

A kötetből részleteket olvashat itt!

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Wilhelm Zoltán
India regionális földrajza
512 oldal
Ára: 5990 Ft

Teljes biztonsággal állíthatjuk, hogy a világ társadalmi szempontból legváltozatosabb – és így az egyik legérdekesebb – állama India. Lakosságának etnikai, nyelvi, vallási, illetve kaszttagolódása olyan heterogenitást eredményez, melyre más országban aligha találunk példát. Mindez együtt jár a hatalmas állam természetföldrajzi adottságaiban meglévő különbsé...

Baranyai Nóra
Autonómiatörekvések Kelet-Közép-Európában
184 oldal
Ára: 2590 Ft

 A nyugat-európai területi autonómiák kialakulásáról, fejlődéséről és működéséről számos elemzés készül, jóval szűkebb azonban a kelet-közép-európai térség törekvéseit vizsgáló munkák köre. Jelen kötet négy, a kárpátaljai ruszin, a morvaországi, a székelyföldi, valamint a sziléziai autonómiamozgalom elemzésén keresztül összegzi a kelet-közép...

Szilágyi István
Geopolitika
254 oldal
Ára: 2000 Ft

Az elmúlt évtizedekben a közéletben és a közbeszédben, a politikai elemzők és a politikusok, a gazdasági szakértők és a közgazdászok,az újságírók és a hírmagyarázók,a geográfusok és a történészek, a társadalomtudósok és a természettudományok képviselői körében a mindennapos érintkezés során divatossá vált a geopolitika szó használata.
A százé...