Könyveink


KOSÁR

db

630 oldal
Ára: 690 Ft

KÁKAI LÁSZLÓ (SZERK.)

20 ÉVESEK AZ ÖNKORMÁNYZATOK

A magyar önkormányzati rendszer létrejöttének 20. évfordulója alkalmából 2010. március 19-20-án országos konferencia került megrendezésre a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Politikai Tanulmányok Tanszék és a Pólusok Társadalomtudományi Egyesület szervezésében a Pécsi Tudományegyetemen.

Születésnap, vagy halotti tor? – így hangzik a konferencia és a tanulmánykötet címe. A provokatívnak szánt felütésre hivatkozva talán ideje mérleget vonnunk az önkormányzatok elmúlt húsz évéről. Feltehetjük a kérdést, hogy az önkormányzati rendszer formálódását jellemző trendek milyen irányba mutatnak, van-e okunk ünnepelni, vagy szembe kell nézni azzal, hogy a szisztéma egésze alapvető reformra szorul, ha el akarjuk kerülni a halotti tort. Az 1990-ben megszületett magyar önkormányzati törvény nyomán létrejött önkormányzati rendszer értékelésére nemcsak a kerek évforduló miatt van szükség, hanem azért is, mert ma már nyilvánvaló, hogy a modell tekintetében számtalan vonatkozásban korrekcióra van szükség.

A kötetben a konferencián elhangzott előadásokból készült tanulmányok olvashatók. A szerzők az önkormányzatiság és helyi társadalom viszonyrendszerét járják körül különböző témakörökben:
1. Európai Unió. Központi kormányzat és önkormányzatok viszonya.
2. Önkormányzati szintek, szervezetek.
3. Önkormányzati feladatok, pénzügyek.
4. Helyi politika, helyi társadalom.

A kötetből részleteket olvashat itt!

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Póczik Szilveszter
Az iszlám forradalom
192 oldal
Ára: 490 Ft

Az iszlám, illetve arab társadalmak hősies erőfeszítéseit nem lehet részvét nélkül szemlélni, de részrehajlás nélkül kell vizsgálni. A kötet első tanulmányában az iszlám társadalmakban megjelenő politikai radikalizmus nemzetközi politikai valamint belső társadalmi okainak felvázolására tettem kísérletet, miközben felmutattam a nagyhatalmi politikák felelősség...

Turóczi Ildikó
Buen Camino - Jó utat!
152 oldal
Ára: 2000 Ft

A Buen Camino utazás Spanyolországban, 800 kilométeren át, végig a lélek rejtett ösvényein. A testet és lelket egyaránt próbára tevő Út gondolatok és érzések tárháza. Camino, Út, Élet.

Kevés őszintébb, hitelesebb és sodróbb erejű könyvet olvashat manapság az ember önmagáról, a bennünk levő „ismeretlen” Én felé vezető útról, szeretet...

Süle Edit
Logisztika az idő fogságában
Ára: 2400 Ft

A történelem folyamán az embereket mindig is foglalkoztatta az idő. Bár hétköznapi fogalomnak tűnik, mélységeit máig sem sikerült teljes egészében feltárni. Modern világunkban az idő újfajta szerephez jut, mivel gazdasági és társadalmi rendszereink egyre érzékenyebbé válnak rá.

A szerző széleskörű magyar és nemzetközi szakirodalmi áttekintéssel ...