Könyveink


KOSÁR

db

148 oldal
Ára: 2400 Ft

TAMÁNDL LÁSZLÓ

A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK VERSENYKÉPESSÉGI TÉNYEZŐI

A különböző korokban eltérő normák, célok határozták meg az emberek életét, hétköznapjait, küldetésüket pedig az azonos cél elsőként való leküzdése, elérése jelentette (az őskorban a táplálékért, az ókori olimpiákon a tiszteletért versenyeztek). Így nem véletlen, hogy gyorsuló világunkban a verseny, versenyképesség fogalmakkal az élet szinte minden területén találkozunk.
Az oktatás, kiemelten a felsőoktatás ma is meghatározó helyzetben van gazdasági, társadalmi és kulturális szempontból egyaránt. Ezt támasztja alá az Európai Unió oktatási stratégiája is, melynek alapján a tudás és az innováció a versenyképesség hajtóereje, legfontosabb szereplői pedig az egyetemek.
A szerző célja a felsőoktatási intézmények között tapasztalható verseny elemzése, a versenyképességük összehasonlítására alkalmas mutatók, tényezők feltárása, majd ezek alapján a minőségük, teljesítményük meghatározása. A kötet a magyarországi intézmények versenyképességének mérésére tesz kísérletet, melynek során kiemelt helyen kezeli a felsőoktatási rangsorokat és a diplomás pályakövetést.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Glied Viktor
A halványtól a mélyzöldig - A globális környezetvédelmi mozgalom negyed százada
198 oldal
Ára: 2200 Ft

A globális ökológiai problémák és a klímaváltozás következményei mára mindenki számára érzékelhetővé váltak. Immáron több mint negyven éve feltűnt egy új, sokszínű társadalmi mozgalom, amely több-kevesebb sikerrel veszi fel a küzdelmet a környezetszennyezés és a fenntarthatatlan gazdasági folyamatok, valamint az azokat mozgató szereplők ellen. 

...

Vörös Zoltán
Kínai sakkjátszma - Tengeri kereskedelmi útvonalak és az energiabiztonság geopolitikája
232 oldal
Ára: 2500 Ft

Kína legfőbb tengeri kereskedelmi útvonalának biztonsága és a szállítások zavartalansága a kelet-ázsiai állam egyik fő prioritása. A regionális nagyhatalom energiahordozóktól való függősége évről-évre növekszik, ráadásul kőolajimportjának 80 százaléka egy kockázatos, 12 ezer kilométer hosszú  tengeri útvonalon érkezik.
A hajóút az afrikai partok...

Szabó Gábor
Modern politikai eszmék, ideológiák
66 oldal
Ára: 1000 Ft

A közszférában hivatásukat majdan gyakorlók óhatatlanul találkoznak az államhatalom céljaival, a politikai, társadalmi és gazdasági konfliktusokra adott válaszaival. Minden ilyen célkitűzés és szándék akarva-akaratlanul a politikai eszmék világába visz bennünket. Éppen ezért látszik fontosnak, hogy a hallgatók a napjainkban gyakran tapasztalható eszmei kavalkádban k...