Könyveink


KOSÁR

db

144 oldal
Ára: 2400 Ft

LIMPÓK VALÉRIA

ADÓPOLITIKAI ÚTKERESÉS A 21. SZÁZAD ELEJÉN - MŰKÖDŐTŐKE, VERSENYKÉPESSÉG, VÁLSÁGKEZELÉS

A maximális profitjuk elérése érdekében versenyző vállalatokat egymással versengő nemzetállamok igyekeznek „kiszolgálni”, küzdve a munkahely teremtő működő tőkéért és az adóbevételekért. Ezzel párhuzamosan számos országban – köztük Magyarországon is – a fiskális konszolidáció és a kríziskezelés feladatai jelentenek kihívást a kormányok számára. Európában a növekvő munkanélküliség és az elöregedő társadalom veszélyeztetik a jóléti állam szolgáltatásainak fenntartható finanszírozását.
A 21. század eleji világméretű válság az adópolitika szerepét felerősítette, kezelésének egyik eszközévé vált. „Ha azt akarjuk, hogy minden úgy maradjon, ahogy van, mindennek meg kell változnia.” – írta Giuseppe Tomasidi Lampedusa, 20. századi olasz író. A jelenlegi helyzetben ennél sokkal többre van szükség!
A gazdaságpolitikákban világszerte útkeresés figyelhető meg. A különféle útkeresések akár egy új, szociálisan érzékenyebb globális adópolitikai szemlélet kialakulását is eredményezhetik.
E gondolatok jegyében ajánlom könyvemet minden kedves Olvasónak, akit érdekelnek az adópolitika és a gazdasági folyamatok közötti összefüggések.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
AFRIKA TANULMÁNYOK
AFRIKA TANULMÁNYOK X/3.
78 oldal
Ára: 695 Ft

Fókuszban

Wamachinga: az árusok népe a tanzániai nagyvárosokban 
 
Afrika ma
A japán-afrikai kapcsolatok újabb fejezete: a VI. TICAD vállalásai

Afrika tegnap
Tömeges nemi erőszak Ruandában a népirtás alatt

Afrikai z...

Szabó Gábor
A globális igazságosság perspektívái és határai
214 oldal
Ára: 2690 Ft

Tartozunk-e bármilyen mértékű felelősséggel egymásért a családunkon, szeretteinken, barátainkon, honfitársainkon túl? Globális szinten mindazokért, akik a bolygónkon laknak, vagy lakni fognak? Az 1970-es évektől kezdve fokozatosan vált a politikai, etikai gondolkodás megkerülhetetlen problémájává a globális igazságosság kérdése. Napjainkban szinte minden, a nemzetk...

Ernesto Frers
A Birodalom hóhérainak nyomában
166 oldal
Ára: 2400 Ft

A Harmadik Birodalom hóhérai, a holokauszt végrehajtói és akik megbosszulták az áldozatokat.

Auschwitz, Treblinka, Mauthausen… Helyszínek, nevek, melyek örökre bevésődtek közös emlékezetünkbe. Férfiakat, nőket és gyermekeket hurcoltak el otthonaikból, zsúfolták őket marhavagonokba, és szállították különböző megsemmisítő táborokba. Már nem embe...