Könyveink


KOSÁR

db

264 oldal
Ára: 2690 Ft

GARTH MYERS

AFRIKAI VÁROSOK

Garth Myers könyve világunk egyik legérdekesebb területére kalauzol el bennünket: a városodás, a városiasodás, az urbánus környezet változásait és az ezek eredményezte problémaegyüttest mutatja be afrikai példákon keresztül. A szerző foglalkozik a fejlődés összetett kérdésével, antropológiával és politikai gazdaságtannal egyaránt, miközben olyan településeket hoz számunkra megfogható közelségbe, mint Lusaka, Dar es-Salaam, Kinshasa, vagy éppenséggel Nairobi, Lagos és Accra. Urbanizációs elméletek és gyakorlatok alternatív vízióit tárja elénk, és amellett érvel, hogy először is újszerű módon kell az afrikai városokat kezelnünk, akár urbanizációs, akár Afrika-tanulmányokat folytatunk, vagy csupán érdekel a fekete kontinens nagyvárosainak lehetséges fejlődése – különösen azért, mert nem elég felhasználnunk a temérdek európai és amerikai városokat feldolgozó szakirodalmat, alkalmaznunk az e gazdaságilag-technológiailag fejlett(ebb) kontextusokban megalkotott elméleteket egy történetiségét, örökségeit, adottságait tekintve is más képet mutató afrikai realitás értelmezéséhez.
Myers arra buzdítja a különböző tudományos diszciplínák kutatóit, hogy friss (és kritikus) szemmel vegyék górcső alá a vibráló afrikai városok komplexitását, az egymásra rakódó problémákat, egyben a felgyorsuló folyamatok keltette lehetőségek körét. Könyvében saját terepkutatásai mellett feldolgozza más kutatók, írók, művészek munkáit, és megannyi kézzel fogható példával igyekszik bemutatni, mi is zajlik ma valójában  Afrikában.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Szilágyi István
Geopolitika
254 oldal
Ára: 2000 Ft

Az elmúlt évtizedekben a közéletben és a közbeszédben, a politikai elemzők és a politikusok, a gazdasági szakértők és a közgazdászok,az újságírók és a hírmagyarázók,a geográfusok és a történészek, a társadalomtudósok és a természettudományok képviselői körében a mindennapos érintkezés során divatossá vált a geopolitika szó használata.
A százé...

Erdősi Ferenc
A Közel-Kelet közlekedése
645 oldal
Ára: 5000 Ft

Miközben a sajtóban a Közel-Kelet politikai konfliktusairól szóló hírek vannak többségben, a térség minden vonatkozásban létfontosságú közlekedéséről vajmi keveset tudunk.

 
Ezt az adósságot törleszti az első magyar nyelvű könyv, mely részletes ismere-teket ad a közlekedéshálózat geopolitikai/geoökonómiai tényezők által erősen befolyás...

Póczik Szilveszter
Az iszlám forradalom
192 oldal
Ára: 490 Ft

Az iszlám, illetve arab társadalmak hősies erőfeszítéseit nem lehet részvét nélkül szemlélni, de részrehajlás nélkül kell vizsgálni. A kötet első tanulmányában az iszlám társadalmakban megjelenő politikai radikalizmus nemzetközi politikai valamint belső társadalmi okainak felvázolására tettem kísérletet, miközben felmutattam a nagyhatalmi politikák felelősség...