Migráció

Ki kicsoda a magyar bevándorlásügyben?

Mészáros Attila - Erős Barbara

Évekkel ezelőtt látott napvilágot a „Ki Kicsoda a magyarországi Menekültügyben” című kiadvány összegyűjtve azokat a civil és állami szereplőket, amelyek a menekültügy köré szervezték tevékenységeiket. Jelen gyűjtemény akár e menekültügyi „Ki kicsoda” folytatásának is tekinthető. A problémakör azonban kitágult. Ma hazánkban, Európai Unió-s tagságunknak is köszönhetően, már nem csupán menekültügyet emlegetünk, hanem migrációval vagy bevándorlással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozunk, állami, városi vagy kerületi szintű migrációs stratégiákat alkotunk. Az elmúlt évben egy civil kezdeményezés keretében megalakult a magyar „Migráns Hálózat” összefogva azon szervezeteket, amelyek a migrációval vagy a bevándorlásüggyel foglalkoznak. A Hálózat számos tagszervezetét maguk a bevándorlók hozták létre, hogy segítsék a különböző célból hazánkba érkezett külföldieket. Ezen összefogás munkájának egyik eredménye a „Ki kicsoda a Magyar Bevándorlásügyben” című kiadvány, amely a teljesség igénye nélkül igyekszik felsorakoztatni a 2007. évben aktív nemzetközi és magyar állami intézményeket és civil szervezeteket.


tanulmány letöltése pdf formátumban

http://ittvagyunk.eu/htmls/tanulmanyok.html?essayID=79


Kapcsolódó anyagok

Gödri Irén: A környező országokból érkező bevándorlók beilleszkedése Magyarországon
Gödri Irén: Nők és férfiak a migrációs folyamat különböző szakaszaiban
Illés Sándor- Michalkó Gábor: A turizmus és migráció néhány összefüggése Magyarországon

Országismertetők

Magyarország

<<< Vissza a tanulmányokhoz
Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Marsai Viktor - Hettyey András
Szomália - állami összeomlás és konszolidáció Afrika Szarván
210 oldal
Ára: 2490 Ft

Szomália kapcsán mindenki hozzászokott a rossz hírekhez. Háború, kalóz-kodás, merényletek, robbantás, államkudarc, lázadók, iszlamisták, a „Nyugat” csődje – ezek azok a fogalmak, amelyeket a legtöbben ehhez a kelet-afrikai országhoz kapcsolnak.

De melyek azok az okok, amelyek ide vezettek, és hogyan élnek az emberek Afrika Szarván? Két fiatal kutató, ...

Turóczi Ildikó
Buen Camino - Jó utat!
152 oldal
Ára: 2000 Ft

A Buen Camino utazás Spanyolországban, 800 kilométeren át, végig a lélek rejtett ösvényein. A testet és lelket egyaránt próbára tevő Út gondolatok és érzések tárháza. Camino, Út, Élet.

Kevés őszintébb, hitelesebb és sodróbb erejű könyvet olvashat manapság az ember önmagáról, a bennünk levő „ismeretlen” Én felé vezető útról, szeretet...

Garth Myers
Afrikai városok
264 oldal
Ára: 2690 Ft

Garth Myers könyve világunk egyik legérdekesebb területére kalauzol el bennünket: a városodás, a városiasodás, az urbánus környezet változásait és az ezek eredményezte problémaegyüttest mutatja be afrikai példákon keresztül. A szerző foglalkozik a fejlődés összetett kérdésével, antropológiával és politikai gazdaságtannal egyaránt, miközben olyan településeket...