Ökopolitika

Kína vízproblémái a 21. század elején

Vörös Zoltán

Földünk lakosságának több mint hatodát fenntartó Kína gazdasága – habár a világgazdasági válság Pekinget is érintette – megállíthatatlanul növekszik, világpolitikai szerepe egyre jelentősebb, az új évszázad minden eddiginél komolyabb kihívása, a környezet súlyos degradációja, azonban megálljt parancsolhat az ázsiai nagyhatalom sikereinek. Ökológiai elemzések, tanulmányok tízezrei évtizedek óta figyelmeztetnek a környezeti értékek pazarlására és szennyezésére, az életet adó víz fenntarthatatlan használatára.


tanulmány letöltése pdf formátumban

Vízkonfliktusok - Küzdelem egy pohár vízért. Publikon Kiadó, Pécs, 2009.


Országismertetők

Kína

<<< Vissza a tanulmányokhoz
Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
AFRIKA TANULMÁNYOK
AFRIKA TANULMÁNYOK X/3.
78 oldal
Ára: 695 Ft

Fókuszban

Wamachinga: az árusok népe a tanzániai nagyvárosokban 
 
Afrika ma
A japán-afrikai kapcsolatok újabb fejezete: a VI. TICAD vállalásai

Afrika tegnap
Tömeges nemi erőszak Ruandában a népirtás alatt

Afrikai z...

Grünhut Zoltán - Vörös Zoltán
Az átalakuló világrend küszöbén
300 oldal
Ára: 2500 Ft

Henry Kissinger a nagysikerű Diplomácia című monográfiájában azt írta: "Minden évszázadban színre lép egy ország, amely szinte bizonyos természeti törvényszerűségként mind hatalmánál fogva, mind pedig szellemi és erkölcsi indíttatásból saját értékrendjének képére formálja át a nemzetközi rendszer egészét". Az amerikai stratéga úgy véli, a 17. században F...

Fülöp T. Mariann
A kétszínű Marokkó
280 oldal
Ára: 2900 Ft

„Szerelem volt első látásra. De idővel rájöttem, Marokkó kétszínű. Sokat hazudott nekem. Szinte minden nap becsapott. És volt, hogy meglepett. Pont ezért szerettem. Volt, hogy a fellegekbe repített, volt, hogy a mélybe taszított ez a rejtélyes, kiismerhetetlen, hallatlanul csábító és szeszélyes szerető. Imádni- és gyűlölnivaló egyszerre.”

Marokkóba...