Magyarország a két világháború korában

Isolamento di ebrei nella vita scolastica Ungheria, 1939

K. Farkas Claudia

L’allontanamento degli ebrei dalla vita della societá ungherese diventava un’intenzione scoperta alla fine degli anni 1930 in Ungheria. Il parlamento ungherese discuteva ed approvava leggi antiebraiche nell’anno 1938, 1939, 1941. La cosiddetta “seconda legge antiebraica”, quella del 1939 ( 1939:IV. Art. della legge) entrava in vigore nel maggio 1939. Questa legge restringeva il ruolo e la possibilitá di vita degli ebrei nella vita pubblica, nell’economia, e nel campo intellettuale, concedendo agli ebrei il 6% di presenza o appena il “numerus nullus”.


tanulmány letöltése pdf formátumban

K. Farkas Claudia


<<< Vissza a tanulmányokhoz
Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Fülöp T. Mariann
A kétszínű Marokkó
280 oldal
Ára: 2900 Ft

„Szerelem volt első látásra. De idővel rájöttem, Marokkó kétszínű. Sokat hazudott nekem. Szinte minden nap becsapott. És volt, hogy meglepett. Pont ezért szerettem. Volt, hogy a fellegekbe repített, volt, hogy a mélybe taszított ez a rejtélyes, kiismerhetetlen, hallatlanul csábító és szeszélyes szerető. Imádni- és gyűlölnivaló egyszerre.”

Marokkóba...

Gantner Péter
Magyar diplomaták küzdelme a párizsi békekonferencián
156 oldal
Ára: 2500 Ft

 A második világháborúban Magyarország – az első világháborúhoz hasonlóan – újból a rossz, a vesztes oldalon állt. A büntetés nem is maradt el. A győztesek – bár sokan úgy gondolták, hogy egy igazságos világrendet hoznak létre – nagy csalódást okoztak. Saját érdekeik alapján bosszút álltak. Az igazságos világrend helyett a veszteseket megbüntett...

AFRIKA TANULMÁNYOK
AFRIKA TANULMÁNYOK X/3.
78 oldal
Ára: 695 Ft

Fókuszban

Wamachinga: az árusok népe a tanzániai nagyvárosokban 
 
Afrika ma
A japán-afrikai kapcsolatok újabb fejezete: a VI. TICAD vállalásai

Afrika tegnap
Tömeges nemi erőszak Ruandában a népirtás alatt

Afrikai z...