Közpolitika

recenzió_Civil Szemle

Sipos Tamás

A Civil Szemle Alapítvány kiadásában 2012 augusztusában megjelent „CIVIL SZEMLE IX. évfolyam 3. szám” egy rendhagyó kiadás, hiszen a közép-kelet európai régióra, azon belül is a visegrádi országokra fókuszál. A tárgyalt térség mindegyik nemzete képviselteti magát egy-egy tanulmánnyal, valamint szerepel egy írás a kisebbségi magyar társadalom romániai és szlovákiai helyzetéről. Az országtanulmányok két nyelven, angolul és magyarul is olvashatók, ezáltal szélesebb kör számára válnak elérhetővé. E speciális kiadvány célja, hogy több mint húsz évvel a rendszerváltások után helyzetjelentést adjon az adott országok nonprofit szektorának helyzetéről, különböző aspektusokból megközelítve.


tanulmány letöltése pdf formátumban

www.publikon.hu


<<< Vissza a tanulmányokhoz
Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Süle Edit
Logisztika az idő fogságában
Ára: 2400 Ft

A történelem folyamán az embereket mindig is foglalkoztatta az idő. Bár hétköznapi fogalomnak tűnik, mélységeit máig sem sikerült teljes egészében feltárni. Modern világunkban az idő újfajta szerephez jut, mivel gazdasági és társadalmi rendszereink egyre érzékenyebbé válnak rá.

A szerző széleskörű magyar és nemzetközi szakirodalmi áttekintéssel ...

Biedermann Zsuzsánna
Genocídium és destabilizáció az afrikai nagy tavak régióban
250 oldal
Ára: 2690 Ft

 Amikor a ,,genocídium" szót halljuk, hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy népirtás csak távoli helyeken fordulhat elő. Ilyenkor elfelejtjük, hogy a népirtás gyökerei, az előítéletek és a gyűlölködés, minden társadalomban jelen vannak.

 
Ez a könyv az afrikai Nagy Tavak régió három országában (Burundi, Ruanda, Kongói Demokratikus Köztárs...

Grünhut Zoltán - Vörös Zoltán
Az átalakuló világrend küszöbén
300 oldal
Ára: 2500 Ft

Henry Kissinger a nagysikerű Diplomácia című monográfiájában azt írta: "Minden évszázadban színre lép egy ország, amely szinte bizonyos természeti törvényszerűségként mind hatalmánál fogva, mind pedig szellemi és erkölcsi indíttatásból saját értékrendjének képére formálja át a nemzetközi rendszer egészét". Az amerikai stratéga úgy véli, a 17. században F...