Közpolitika

recenzió_Civil Szemle

Sipos Tamás

A Civil Szemle Alapítvány kiadásában 2012 augusztusában megjelent „CIVIL SZEMLE IX. évfolyam 3. szám” egy rendhagyó kiadás, hiszen a közép-kelet európai régióra, azon belül is a visegrádi országokra fókuszál. A tárgyalt térség mindegyik nemzete képviselteti magát egy-egy tanulmánnyal, valamint szerepel egy írás a kisebbségi magyar társadalom romániai és szlovákiai helyzetéről. Az országtanulmányok két nyelven, angolul és magyarul is olvashatók, ezáltal szélesebb kör számára válnak elérhetővé. E speciális kiadvány célja, hogy több mint húsz évvel a rendszerváltások után helyzetjelentést adjon az adott országok nonprofit szektorának helyzetéről, különböző aspektusokból megközelítve.


tanulmány letöltése pdf formátumban

www.publikon.hu


<<< Vissza a tanulmányokhoz
Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Szabó Gábor
Modern politikai eszmék, ideológiák
66 oldal
Ára: 1000 Ft

A közszférában hivatásukat majdan gyakorlók óhatatlanul találkoznak az államhatalom céljaival, a politikai, társadalmi és gazdasági konfliktusokra adott válaszaival. Minden ilyen célkitűzés és szándék akarva-akaratlanul a politikai eszmék világába visz bennünket. Éppen ezért látszik fontosnak, hogy a hallgatók a napjainkban gyakran tapasztalható eszmei kavalkádban k...

Szarka Evelin
Egység a sokféleségben – A távoli Indonézia közelről
192 oldal
Ára: 2500 Ft

Napjainkban számos útikönyv és színes fotóalbum kalauzolja el Indonézia érintetlen tájaira a kíváncsi felfedezőt és az érdeklődőt, ám a turistáknak mutatott és az általuk megalkotott kép sokszor csak felszínes ismereteket ad erről a többnyire muszlim lakosú délkelet-ázsiai államról. 


Mitől olyan különleges az itt élők által beszélt nyelv? H...

Pap Norbert
Hungary, the Balkans and the Mediterranean
210 oldal
Ára: 3290 Ft

Throughout Hungarian history the Balkans has always been an ineludible reference point and seemingly this will remain so.
The land stretching from the current borders of Hungary to the former border of the Hungarian Kingdom features an intricate spatial texture which bears the marks of our former political, economic and social aspirations creating the most important reference space for u...