Közpolitika

Civil szervezetek szerepe a környezetvédelemben

Hujber Dorottya

A szerző bemutatja a környezetvédelmi civil szervezetek helyzetét egészen a kialakulásuktól napjainkig, elhelyezi őket a magyar környezetvédelmi struktúrában és a társadalmi megítélés, fejlődés szerint is. Javaslatokat tesz a jövőbeli elképzelésekre, a fejlődés további menetére. Kiemelten a Hulladék Munkaszövetséggel foglalkozik, mint az egyik kiemelkedően jól prosperáló szervezettel.


tanulmány letöltése pdf formátumban

http://www.greenfo.hu/adatbazisok/szakdolgozatok_item.php?szd=18


Kapcsolódó anyagok

Szalkay Csilla: Édesvízért folyó konfliktusok a világban

Országismertetők

Magyarország

<<< Vissza a tanulmányokhoz
Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Tarrósy István - Glied Viktor - Keserű Dávid (szerk.)
Új népvánorlás - Migráció a 21. században Afrika és Európa között
294 oldal
Ára: 590 Ft

A 21. század egyik legnagyobb globális kihívása a migráció, a tömeges vándorlás. Ez nem meglepő, hiszen napjainkban 230 millió ember „járja az utakat” vagy hagyja el otthonát egy jobb élet reményében.
Az Afrikából induló migrációs hullámok elsődleges állomása Európa. Egységes európai bevándorlási politikáról még nem beszélhetünk, a tagállamok ...

Szabó István
A mérhetetlen önkormányzati vagyon
158 oldal
Ára: 2400 Ft

A helyi önkormányzatok költségvetési szektoron kívüli szervezetek útján történő feladatellátása akkor is fontos marad, ha a túlzott decentralizáció ingája most a túlzott központosítás felé tart éppen. A kismonográfia célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az önkormányzati gazdálkodás költségvetésen kívüli szegmensére, ezen belül is az önkormányzati tulajdo...

Süle Edit
Logisztika az idő fogságában
Ára: 2400 Ft

A történelem folyamán az embereket mindig is foglalkoztatta az idő. Bár hétköznapi fogalomnak tűnik, mélységeit máig sem sikerült teljes egészében feltárni. Modern világunkban az idő újfajta szerephez jut, mivel gazdasági és társadalmi rendszereink egyre érzékenyebbé válnak rá.

A szerző széleskörű magyar és nemzetközi szakirodalmi áttekintéssel ...