Európai Unió

Az európai energiapolitika és a kőolaj

Dr. Szergényi István

A szerző áttekinti az utóbbi időben megvalósuló és tervezett, Európát is érintő kőolajvezetékek építését és előkészítését. Ezek a kőolajvezetékek meghatározzák az európai kőolajbeszerzés jövőbeni stratégiáját, és a kialakuló kínálat-kereslet, politika szempontokkal kiegészülve, befolyásolja az Európai Unió átfogó energiapolitikájának kialakítását.


tanulmány letöltése pdf formátumban

http://www.energiamedia.hu/menu/enpol/enpol008.html


Kapcsolódó anyagok

Varga Miklós: Tankerbalesetek a tengereken

Országismertetők

Európai Unió
Oroszország

<<< Vissza a tanulmányokhoz
Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Biedermann Zsuzsánna
Genocídium és destabilizáció az afrikai nagy tavak régióban
250 oldal
Ára: 2690 Ft

 Amikor a ,,genocídium" szót halljuk, hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy népirtás csak távoli helyeken fordulhat elő. Ilyenkor elfelejtjük, hogy a népirtás gyökerei, az előítéletek és a gyűlölködés, minden társadalomban jelen vannak.

 
Ez a könyv az afrikai Nagy Tavak régió három országában (Burundi, Ruanda, Kongói Demokratikus Köztárs...

Szilágyi István
Geopolitika
254 oldal
Ára: 2000 Ft

Az elmúlt évtizedekben a közéletben és a közbeszédben, a politikai elemzők és a politikusok, a gazdasági szakértők és a közgazdászok,az újságírók és a hírmagyarázók,a geográfusok és a történészek, a társadalomtudósok és a természettudományok képviselői körében a mindennapos érintkezés során divatossá vált a geopolitika szó használata.
A százé...

Póczik Szilveszter
Az iszlám forradalom
192 oldal
Ára: 490 Ft

Az iszlám, illetve arab társadalmak hősies erőfeszítéseit nem lehet részvét nélkül szemlélni, de részrehajlás nélkül kell vizsgálni. A kötet első tanulmányában az iszlám társadalmakban megjelenő politikai radikalizmus nemzetközi politikai valamint belső társadalmi okainak felvázolására tettem kísérletet, miközben felmutattam a nagyhatalmi politikák felelősség...