Európai Unió

Az európai energiapolitika és a kőolaj

Dr. Szergényi István

A szerző áttekinti az utóbbi időben megvalósuló és tervezett, Európát is érintő kőolajvezetékek építését és előkészítését. Ezek a kőolajvezetékek meghatározzák az európai kőolajbeszerzés jövőbeni stratégiáját, és a kialakuló kínálat-kereslet, politika szempontokkal kiegészülve, befolyásolja az Európai Unió átfogó energiapolitikájának kialakítását.


tanulmány letöltése pdf formátumban

http://www.energiamedia.hu/menu/enpol/enpol008.html


Kapcsolódó anyagok

Varga Miklós: Tankerbalesetek a tengereken

Országismertetők

Európai Unió
Oroszország

<<< Vissza a tanulmányokhoz
Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Glied Viktor
A halványtól a mélyzöldig - A globális környezetvédelmi mozgalom negyed százada
198 oldal
Ára: 2200 Ft

A globális ökológiai problémák és a klímaváltozás következményei mára mindenki számára érzékelhetővé váltak. Immáron több mint negyven éve feltűnt egy új, sokszínű társadalmi mozgalom, amely több-kevesebb sikerrel veszi fel a küzdelmet a környezetszennyezés és a fenntarthatatlan gazdasági folyamatok, valamint az azokat mozgató szereplők ellen. 

...

Baranyai Nóra
Autonómiatörekvések Kelet-Közép-Európában
184 oldal
Ára: 2590 Ft

 A nyugat-európai területi autonómiák kialakulásáról, fejlődéséről és működéséről számos elemzés készül, jóval szűkebb azonban a kelet-közép-európai térség törekvéseit vizsgáló munkák köre. Jelen kötet négy, a kárpátaljai ruszin, a morvaországi, a székelyföldi, valamint a sziléziai autonómiamozgalom elemzésén keresztül összegzi a kelet-közép...

Pap Norbert
Hungary, the Balkans and the Mediterranean
210 oldal
Ára: 3290 Ft

Throughout Hungarian history the Balkans has always been an ineludible reference point and seemingly this will remain so.
The land stretching from the current borders of Hungary to the former border of the Hungarian Kingdom features an intricate spatial texture which bears the marks of our former political, economic and social aspirations creating the most important reference space for u...