Külpolitika

Venezuela a bolivári úton

Vogel Dávid

Venezuela: a latin-amerikai térség regionális vezető szerepére áhítozó állam, a kontinens baloldali berendezkedésű országait egyesítő elképzelést dédelget, és elszántan küzd az Egyesült Államok dominanciája ellen. A cél már kitűzve, a szövetség körvonalazódni látszik, de vajon lesz-e elég elszántság és muníció a Hugo Chavez vezette bolivari mozgalomban, hogy számottevő változásokat érjen el a régióban.

A szerző a ZMNE Ph.D. aspiránsa.


tanulmány letöltése pdf formátumban

www.publikon.hu


Kapcsolódó anyagok

Pólyi Csaba: Mexikó és az Európai Unió intézményes kapcsolatai
Pólyi Csaba: A mexikói kivándorlás hatásai

Országismertetők

Venezuela

<<< Vissza a tanulmányokhoz
Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Nagy Roland - Glied Viktor - Barkóczi Csaba
Nukleáris energia, társadalom és környezettudatosság az Atomvárosban
140 oldal
Ára: 2000 Ft

A paksi atomerőmű kapcsán 2014-ben bejelentett bővítési döntés újra a nukleáris energia felhasználására, a biztonság és finanszírozás kérdéseire irányította a hazai közvélemény figyelmét. A bővítés körülményei nyomán kialakuló politikai viták hátterében kevéssé ismert történelmi, szociológiai és gazdasági folyamatok húzódnak.

Paks, ez ...

Süle Edit
Logisztika az idő fogságában
Ára: 2400 Ft

A történelem folyamán az embereket mindig is foglalkoztatta az idő. Bár hétköznapi fogalomnak tűnik, mélységeit máig sem sikerült teljes egészében feltárni. Modern világunkban az idő újfajta szerephez jut, mivel gazdasági és társadalmi rendszereink egyre érzékenyebbé válnak rá.

A szerző széleskörű magyar és nemzetközi szakirodalmi áttekintéssel ...

Gantner Ádám
A szobapincér
224 oldal
Ára: 2790 Ft

 A modernkori nyugati úri osztály és a hazai cselédség metszéspontja  – áhított luxusba csomagolva – Budapesten, egy feddhetetlen hírű, ötcsillagos szállodában. Napjaink Magyarországának lényegében ismeretlen munkahelyi szegletébe kapunk meghívást egy kőkemény kelet-európai történettel, a rendszerváltás veszteseiről. A regényben csak a nevek fiktívek,...