Könyveink


KOSÁR

db

173 oldal
Ára: 2790 Ft

BAJUSZ KLÁRA - NÉMETH BALÁZS

FELNŐTTOKTATÁSI FELFOGÁSOK A 20. SZÁZADBAN

A magyar neveléstudományi szakirodalom hiánypótló kötetét tartja kezében az Olvasó. A szöveggyűjteményben felsorakoznak a 20. század andragógiai szakirodalmának legnevesebb külföldi szerzői, közülük több először olvasható magyar nyelven. A szemelvényeken keresztül kronológiai sorrendben bontakoznak ki azok a nézetek, melyek a felnőttoktatás-elmélet 20. századi fejlődési ívét rajzolják meg. A szerkesztők szándéka szerint a szemelvény-gyűjtemény a 2012-es évben a magyar andragógia meghatározó gondolkodóinak írásaival egészül ki.

Bajusz Klára PhD Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztés Kar Andragógia Intézetének docense. Elsődleges kutatási területe az iskolarendszerű felnőttoktatás, a felnőttek iskoláinak intézményi struktúrája, valamint a második esély társadalmi vonatkozásainak vizsgálata.

Németh Balázs PhD a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztés Kar Andragógia Intézet docense. Kutatási területe az európai felnőttoktatás intézményesülésének fejlődéstörténete, az Európai Unió felnőtt- és egész életen át tartó tanulási politikájának és az összehasonlító felnőttoktatás trendjeinek vizsgálata.

A kötetről recenzió olvasható a Felnőttoktatási Szemlében.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
AFRIKA TANULMÁNYOK
AFRIKA TANULMÁNYOK XIII/1-2.
134 oldal
Ára: 1790 Ft

Kelet-afrikai regionális biztonsági kérdések
Monetáris politikai kihívások a szubszaharai régióban
A nők és a földkérdés Kelet-Afrikában
Női genitális csonkítás: múlt és jelen
Az 1994 előtti médiadiskurzus szerepe a háborús nemi erőszak-cselekményekben

Marsai Viktor - Hettyey András
Szomália - állami összeomlás és konszolidáció Afrika Szarván
210 oldal
Ára: 2490 Ft

Szomália kapcsán mindenki hozzászokott a rossz hírekhez. Háború, kalóz-kodás, merényletek, robbantás, államkudarc, lázadók, iszlamisták, a „Nyugat” csődje – ezek azok a fogalmak, amelyeket a legtöbben ehhez a kelet-afrikai országhoz kapcsolnak.

De melyek azok az okok, amelyek ide vezettek, és hogyan élnek az emberek Afrika Szarván? Két fiatal kutató, ...

Gantner Ádám
A szobapincér
224 oldal
Ára: 2790 Ft

 A modernkori nyugati úri osztály és a hazai cselédség metszéspontja  – áhított luxusba csomagolva – Budapesten, egy feddhetetlen hírű, ötcsillagos szállodában. Napjaink Magyarországának lényegében ismeretlen munkahelyi szegletébe kapunk meghívást egy kőkemény kelet-európai történettel, a rendszerváltás veszteseiről. A regényben csak a nevek fiktívek,...