Könyveink


KOSÁR

db

212 oldal
Ára: 550 Ft

SCHWEITZER GÁBOR

A KATEDRÁN INNEN ÉS TÚL

A jogi felsőoktatás múltját felidéző tanulmánykötet a jogakadémiák patriarchális világán, a jogász-ethosz, illetve a különböző jogásztípusok irodalmi ábrázolásán, valamint a budapesti jogi fakultás 1945 utáni első esztendeinek bemutatásán kívül néhány professzori életutat, életútszakaszt is feldolgoz. Az esettanulmányok  személyes forrásokat – levelezéseket, naplókat, visszaemlékezéseket – is feldolgoznak.
A jogbölcselő Somló Bódog németországi tanulmányútja, a történettudós Eckhart Ferenc jogtörténeti tanszékre kerülésének története, vagy a közigazgatási jogász Vasváry Ferenc, a pályakezdő Tuka Béla, valamint a közjogász Molnár Kálmán oktatói és tudományos pályaképének felvázolása ezek nélkül a gyakorta nagyon is személyes források nélkül aligha lenne „életszerű”.
A jogászképzés legfontosabb katedrán inneni és katedrán túli szereplői  – professzorok és hallgatók – egyaránt megjelennek a tanulmányokban. Az Olvasó talán még arra is választ kap, helytálló-e „jogásznemzetnek” tekinteni bennünket.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Póczik Szilveszter
Az iszlám forradalom
192 oldal
Ára: 490 Ft

Az iszlám, illetve arab társadalmak hősies erőfeszítéseit nem lehet részvét nélkül szemlélni, de részrehajlás nélkül kell vizsgálni. A kötet első tanulmányában az iszlám társadalmakban megjelenő politikai radikalizmus nemzetközi politikai valamint belső társadalmi okainak felvázolására tettem kísérletet, miközben felmutattam a nagyhatalmi politikák felelősség...

Süle Edit
Logisztika az idő fogságában
Ára: 2400 Ft

A történelem folyamán az embereket mindig is foglalkoztatta az idő. Bár hétköznapi fogalomnak tűnik, mélységeit máig sem sikerült teljes egészében feltárni. Modern világunkban az idő újfajta szerephez jut, mivel gazdasági és társadalmi rendszereink egyre érzékenyebbé válnak rá.

A szerző széleskörű magyar és nemzetközi szakirodalmi áttekintéssel ...

Ernesto Frers
A Birodalom hóhérainak nyomában
166 oldal
Ára: 2400 Ft

A Harmadik Birodalom hóhérai, a holokauszt végrehajtói és akik megbosszulták az áldozatokat.

Auschwitz, Treblinka, Mauthausen… Helyszínek, nevek, melyek örökre bevésődtek közös emlékezetünkbe. Férfiakat, nőket és gyermekeket hurcoltak el otthonaikból, zsúfolták őket marhavagonokba, és szállították különböző megsemmisítő táborokba. Már nem embe...