Könyveink


KOSÁR

db

250 oldal
Ára: 490 Ft

GÁLOSI-KOVÁCS BERNADETT

KÖRNYEZETFEJLESZTÉS A KISTÉRSÉGEKBEN

A kistérségek környezetvédelmi tevékenysége, a környezettudatos kistérségfejlesztés, a természetes és épített környezetének védelmét, a lakosság életminőségének, ellátási és környezeti viszonyainak javítását szolgálják.

E feladatot a települési önkormányzatok, kistérségi szereplők tervszerű és összehangolt munkájával, egységes szemléletû környezetvédelmi stratégiájával lehet megvalósítani.

A környezetvédelem megvalósításában a kistérségi szint azért fontos, mert megfelelő nagyságú közösség tud jelentős, környezetre hatást gyakorló beruházásokat, kezdeményezéseket indítani, ugyanakkor kisléptékű, könnyen megfogható és mozdítható ahhoz, hogy emberközpontú, személyes kapcsolatokon alapuló vállalkozások születhessenek meg, és maradjanak életben.

A kötetben a környezet- és területfejlesztés eszköz és intézményrendszerének jellemzői, a kistérségi környezetvédelmi program kidolgozásának alapvető céljai, lépései olvashatóak, illetve egy fiktív kistérség fejlesztési dokumentum esettanulmánya, egy olyan fejlesztési terv-kivonat, amely szinte valamennyi kistérség számára sorvezetőt jelenthet a környezetvédelmi programozás során.

A kötetből részleteket olvashat itt!

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Szarka Evelin
A büszke Kuba
244 oldal
Ára: 2990 Ft

Egy alapos és érdekfeszítő kötet a kubai történelemről, a forradalomtól napjainkig.
 
Az elmúlt évtizedekben sok útleírás, riport született Kubáról, erről a különleges és gyönyörű országról. De alig hozzáférhetők magyarul olyan kiadványok, amelyek tudományos alapossággal vizsgálják azt, hogy hogyan alakul a kubai belpolitika, a demográfia, a...

Szabadi Klaudia
Halj meg, tuszi!
148 oldal
Ára: 1700 Ft

Megbocsátani a megbocsáthatatlant
Húsz évvel ezelőtt, 1994 áprilisában és májusában alig száz nap alatt, közel egymillió embert mészároltak le Ruandában. A mai napig több a kérdés, mint a bizonyosság a történtekkel kapcsolatban. Szinte felfoghatatlan a népirtásban való tömeges részvétel, ahogyan a különös kegyetlenséggel történő végreh...

Glied Viktor
A halványtól a mélyzöldig - A globális környezetvédelmi mozgalom negyed százada
198 oldal
Ára: 2200 Ft

A globális ökológiai problémák és a klímaváltozás következményei mára mindenki számára érzékelhetővé váltak. Immáron több mint negyven éve feltűnt egy új, sokszínű társadalmi mozgalom, amely több-kevesebb sikerrel veszi fel a küzdelmet a környezetszennyezés és a fenntarthatatlan gazdasági folyamatok, valamint az azokat mozgató szereplők ellen. 

...