Könyveink


KOSÁR

db

180 oldal
Ára: 390 Ft

CHRIS ALDEN

KÍNA AZ AFRIKAI KONTINENSEN

A globális politika nagy sakktábláján mára Kína kétségkívül az egyik legfontosabb játékos. A világban zajló nagyhatalmi változások egyik legszembetűnőbb következménye, hogy Kína az afrikai kontinens politikai és gazdasági életének főszereplőjévé vált. Az ázsiai nagyhatalom sikeresen használja fel a fejlődő országokkal kialakított múltbéli történelmi kapcsolatait, valamint jövőbeni pozícióit, hogy megszerezze a számára legfontosabbat: Afrika természeti kincseit.

Chris Alden meghatározó jelentőségű könyve az egyre jelentősebb kínai behatolás történetét és természetét mutatja be, különös figyelmet szentelve az afrikai országok fejlődési lehetőségeinek, az afrikai emberek mindennapjainak, valamint az ázsiai óriás nyomulására adott nyugati reakcióknak.

„Rövid és olvasmányos könyvében Chris Alden világosan tekinti át Kína afrikai tevékenységét. Ez a lenyűgöző történet egyre érdekesebbé és fontosabbá válik az elkövetkező években.” – The Economist

„Alden könyve mértéktartó elemzés, a kínai-afrikai kapcsolatok természetének, illetve kontextusának tárgyilagos és megbízható áttekintése.” – The Times

Dr. Chris Alden a London School of Economics oktatója és a „Kína Afrikában” elnevezésű nemzetközi projekt vezetője. 1990 és 2000 között a johannesburgi Witwatersrandi Egyetem (WITS) oktatója volt, az ázsiai-afrikai kapcsolatokról több könyvet írt, cikkek tucatjai fűződnek a nevéhez.

A világhírű kötet a Publikon Kiadó gondozásában jelent meg 2010 novemberében.

Recenziók a kötetről:

 

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Süle Edit
Logisztika az idő fogságában
Ára: 2400 Ft

A történelem folyamán az embereket mindig is foglalkoztatta az idő. Bár hétköznapi fogalomnak tűnik, mélységeit máig sem sikerült teljes egészében feltárni. Modern világunkban az idő újfajta szerephez jut, mivel gazdasági és társadalmi rendszereink egyre érzékenyebbé válnak rá.

A szerző széleskörű magyar és nemzetközi szakirodalmi áttekintéssel ...

Turóczi Ildikó
Boszorkányok, sámánok, varázslók
208 oldal
Ára: 2300 Ft

 Hogy mit jelent egy álom, hogyan lép a vágy a megvalósítás útjára, talán soha nem tudom meg, ha el nem indulok Kamerunba. De megtettem, és Esuföld törzsi királyságában találtam magam, ahol:

- lehet a bőröd színe bármilyen, ha egy másik kontinensről érkezel, akkor fehér ember a neved,
- Godwin még nem tudja, hogy mi a birtoklevél haszna...

Glied Viktor
A halványtól a mélyzöldig - A globális környezetvédelmi mozgalom negyed százada
198 oldal
Ára: 2200 Ft

A globális ökológiai problémák és a klímaváltozás következményei mára mindenki számára érzékelhetővé váltak. Immáron több mint negyven éve feltűnt egy új, sokszínű társadalmi mozgalom, amely több-kevesebb sikerrel veszi fel a küzdelmet a környezetszennyezés és a fenntarthatatlan gazdasági folyamatok, valamint az azokat mozgató szereplők ellen. 

...