Könyveink


KOSÁR

db

176 oldal
Ára: 2790 Ft

SZABÓ-KOVÁCS BERNADETT - TÓTH JÓZSEF - WILHELM ZOLTÁN (SZERK.)

KÖRNYEZETÜNK TERMÉSZETI-TÁRSADALMI DIMENZIÓI

A KÉSZLET JELENLEG ELFOGYOTT!

A pécsi geográfus felsőoktatás képviselői Magyarországon az elsők között ismerték fel a környezet- és természetvédelem jelentőségét. Ennek megfelelően már az 1960-as években folytak a Dél-Dunántúlon a - mai szóval - környezetföldrajzi kutatások. Az antropogén hatásokat vizsgáló, ma már professzori titulussal rendelkező pécsi tudósok között találjuk Fodor Istvánt, aki - volt egyetemi tanítványaival együtt - a mai napig végzi a nemzetközi szinten is jegyzett, iskolateremtő környezeti kutatásait.

Számos jelentős kitüntetését követően, a pécsi Földtudományok Doktori Iskolához kötődő kutatók a maguk szerény eszközével kívánnak tisztelegni tanáruk, témavezetőjük, mesterük, kollégájuk, barátjuk előtt: olyan tanulmánykötetet készítettek, melynek minden írásához valamiképpen kapcsolódik Fodor István életműve.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Greksza Veronika - Mohay Ágoston
Bevezetés az Európai Unió jogába
106 oldal
Ára: 2000 Ft

Az Európai Unió jogáról számos nagy lélegzetvételű monográfia és többszerzős mű született, melyek elsősorban a jogász alapképzés és a témával mélyebben foglalkozó szakemberek számára készültek. Számos olyan, egyéb felsőoktatási képzésben résztvevő hallgató létezik – a téma iránt érdeklődő laikusokról nem is beszélve –, aki számára az Európai Un...

Bebesi György
Birodalom összeomlás előtt
230 oldal
Ára: 2690 Ft

 Annak ellenére, hogy a magyar történetírás nagy érdeklődéssel tanulmányozza a cári Oroszország történelmét, annak a mai napig számos fejezete viszonylag ismeretlen maradt mind a szakmai, mind a nagyközönség előtt. Legújabb könyvében Bebesi György, a magyar történeti ruszisztika elismert szakértője arra tesz kísérletet, hogy ezt a helyzetet orvosolja a XX. szá...

Nagy Roland - Glied Viktor - Barkóczi Csaba
Nukleáris energia, társadalom és környezettudatosság az Atomvárosban
140 oldal
Ára: 2000 Ft

A paksi atomerőmű kapcsán 2014-ben bejelentett bővítési döntés újra a nukleáris energia felhasználására, a biztonság és finanszírozás kérdéseire irányította a hazai közvélemény figyelmét. A bővítés körülményei nyomán kialakuló politikai viták hátterében kevéssé ismert történelmi, szociológiai és gazdasági folyamatok húzódnak.

Paks, ez ...