Könyveink


KOSÁR

db

127 oldal
Ára: 1800 Ft

DAWDA FAAL - SUHA GYÖRGY

GAMBIA - AFRIKAI TÖRTÉNELEM EGY FOLYÓ VÖLGYÉBEN

Magyar nyelvű irodalom mindeddig csak érintőlegesen foglalkozott a Szenegáltól a Guineai-öböl vidékéig terjedő régió geopolitikai történetével. Az első Gambia-monográfiát átfogó igényességgel Dawda Faal, banjuli születésű, helytörténettel foglalkozó történész-tanár írta. Az 1997-es kiadás a függetlenség elnyeréséig eltelt időszakot értékelte, elemezte sajátos optikán keresztül. Faal professzor a Lesotho-i Állami Egyetemen végezte szociológiai és történelmi tanulmányait, így nézőpontja, történelemszemlélete rendkívül hiteles, ugyanakkor messzemenően megfelel a tudományos kutatás szempontjainak is.
Nem véletlen, hogy Dawda Faal könyve jelentős mértékben inspirálta a térséget kiválóan ismerő, Gambiát több diplomáciai beosztásban képviselő magyar Afrika-szakértőt, Suha Györgyöt abban, hogy alapos fordítás után, a magyar olvasó számára akár kézikönyvként is használható munkát kiegészítse, átszerkessze, jegyzetekkel lássa el.
A különleges műfajú könyv nyelvi fordítását Simovits Ágnes történész, lektorálását Dr. Csizmadia Sándor egyetemi tanár végezte, akiknek alapos, minden részletre kiterjedő figyelmes gondoskodása alapvetően járult hozzá az izgalmas, olykor gyakorlatias, ugyanakkor  mindig a szakszerűség keretei között maradó olvasmányélmény megszületéséhez.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Turóczi Ildikó
Boszorkányok, sámánok, varázslók
208 oldal
Ára: 2300 Ft

 Hogy mit jelent egy álom, hogyan lép a vágy a megvalósítás útjára, talán soha nem tudom meg, ha el nem indulok Kamerunba. De megtettem, és Esuföld törzsi királyságában találtam magam, ahol:

- lehet a bőröd színe bármilyen, ha egy másik kontinensről érkezel, akkor fehér ember a neved,
- Godwin még nem tudja, hogy mi a birtoklevél haszna...

Tarrósy István
Afro-ázsiai dinamikák
240 oldal
Ára: 2690 Ft

 A kötet a nemzetközi és geopolitikai stúdiumok számára hiánypótló műként a 21. század globális rendszerét egyre jelentősebben átjáró, azt meghatározó afro-ázsiai kapcsolatokkal, az afro-ázsiai interkontinentális tér szereplői által keltett dinamikákkal foglalkozik. Az egyes fejezetek az alapvető történelmi áttekintések után a mindennapokban tetten érhető...

Baranyai Nóra
Autonómiatörekvések Kelet-Közép-Európában
184 oldal
Ára: 2590 Ft

 A nyugat-európai területi autonómiák kialakulásáról, fejlődéséről és működéséről számos elemzés készül, jóval szűkebb azonban a kelet-közép-európai térség törekvéseit vizsgáló munkák köre. Jelen kötet négy, a kárpátaljai ruszin, a morvaországi, a székelyföldi, valamint a sziléziai autonómiamozgalom elemzésén keresztül összegzi a kelet-közép...