Könyveink


KOSÁR

db

127 oldal
Ára: 1800 Ft

DAWDA FAAL - SUHA GYÖRGY

GAMBIA - AFRIKAI TÖRTÉNELEM EGY FOLYÓ VÖLGYÉBEN

Magyar nyelvű irodalom mindeddig csak érintőlegesen foglalkozott a Szenegáltól a Guineai-öböl vidékéig terjedő régió geopolitikai történetével. Az első Gambia-monográfiát átfogó igényességgel Dawda Faal, banjuli születésű, helytörténettel foglalkozó történész-tanár írta. Az 1997-es kiadás a függetlenség elnyeréséig eltelt időszakot értékelte, elemezte sajátos optikán keresztül. Faal professzor a Lesotho-i Állami Egyetemen végezte szociológiai és történelmi tanulmányait, így nézőpontja, történelemszemlélete rendkívül hiteles, ugyanakkor messzemenően megfelel a tudományos kutatás szempontjainak is.
Nem véletlen, hogy Dawda Faal könyve jelentős mértékben inspirálta a térséget kiválóan ismerő, Gambiát több diplomáciai beosztásban képviselő magyar Afrika-szakértőt, Suha Györgyöt abban, hogy alapos fordítás után, a magyar olvasó számára akár kézikönyvként is használható munkát kiegészítse, átszerkessze, jegyzetekkel lássa el.
A különleges műfajú könyv nyelvi fordítását Simovits Ágnes történész, lektorálását Dr. Csizmadia Sándor egyetemi tanár végezte, akiknek alapos, minden részletre kiterjedő figyelmes gondoskodása alapvetően járult hozzá az izgalmas, olykor gyakorlatias, ugyanakkor  mindig a szakszerűség keretei között maradó olvasmányélmény megszületéséhez.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Gantner Ádám
A szobapincér
224 oldal
Ára: 2790 Ft

 A modernkori nyugati úri osztály és a hazai cselédség metszéspontja  – áhított luxusba csomagolva – Budapesten, egy feddhetetlen hírű, ötcsillagos szállodában. Napjaink Magyarországának lényegében ismeretlen munkahelyi szegletébe kapunk meghívást egy kőkemény kelet-európai történettel, a rendszerváltás veszteseiről. A regényben csak a nevek fiktívek,...

Szarka Evelin
A büszke Kuba
244 oldal
Ára: 2990 Ft

Egy alapos és érdekfeszítő kötet a kubai történelemről, a forradalomtól napjainkig.
 
Az elmúlt évtizedekben sok útleírás, riport született Kubáról, erről a különleges és gyönyörű országról. De alig hozzáférhetők magyarul olyan kiadványok, amelyek tudományos alapossággal vizsgálják azt, hogy hogyan alakul a kubai belpolitika, a demográfia, a...

AFRIKA TANULMÁNYOK
AFRIKA TANULMÁNYOK XIII/1-2.
134 oldal
Ára: 1790 Ft

Kelet-afrikai regionális biztonsági kérdések
Monetáris politikai kihívások a szubszaharai régióban
A nők és a földkérdés Kelet-Afrikában
Női genitális csonkítás: múlt és jelen
Az 1994 előtti médiadiskurzus szerepe a háborús nemi erőszak-cselekményekben