Könyveink


KOSÁR

db

138 oldal
Ára: 2400 Ft

SÓLYOM ANDREA

MÚLT, JELEN, JÖVŐ, AVAGY A TACIT TUDÁS-TRANSZFER VÁLLALATI DIMENZIÓI

A könyv megírásának szükségességét egy Edwin Landtól – a HP vezetőjétől – származó idézet továbbgondolása erősítette meg bennem. Land szerint a „Polaroid összes tőkéjének 90%-a esténként autóba ül és hazamegy”. Igen, de Land úgy gondolkozott, hogy utána reggel visszaül az autójába és tőkéjének  90%-a újra egy helyen lesz, és elérhetővé válik.
Miután a tudás egy része személyhez köthető, nem dokumentálható, nem verbalizálható, tapasztalatokon alapul, így felmerül a kérdés, hogy ezen tudás megtartása, főleg a kulcspozícióban lévők, illetve más szempontból a vállalat érdekében kulcsfigurának számító munkavállalók esetében milyen új feladatokat jelent a vállalat számára.
A kérdés akkor válik igazán izgalmassá, ha a tervezhető munkaerőmozgások leggyakoribb formáját (elsősorban a nyugdíjazást) megvizsgálva egy olyan folyamatot sikerül rekonstruálni, amely alapján a vállalatok képesek lesznek felkészülni egyéb tervezhető munkaerőmozgás (szülési szabadság, hosszabb idő a leány- vagy anyavállalat külföldi telephelyein) esetén a folyamatos tacit vagy tapasztalati tudás megosztására.
Jelen könyv elsősorban tudományos kutatásokon alapuló olyan gyakorlati módszerek bemutatását tűzte ki célul, amelyek a vállalatvezetők, humán szakemberek és vállalati humánpolitikával foglalkozó kutatók tudástárát bővítik.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
AFRIKA TANULMÁNYOK
AFRIKA TANULMÁNYOK XIII/1-2.
134 oldal
Ára: 1790 Ft

Kelet-afrikai regionális biztonsági kérdések
Monetáris politikai kihívások a szubszaharai régióban
A nők és a földkérdés Kelet-Afrikában
Női genitális csonkítás: múlt és jelen
Az 1994 előtti médiadiskurzus szerepe a háborús nemi erőszak-cselekményekben

Garth Myers
Afrikai városok
264 oldal
Ára: 2690 Ft

Garth Myers könyve világunk egyik legérdekesebb területére kalauzol el bennünket: a városodás, a városiasodás, az urbánus környezet változásait és az ezek eredményezte problémaegyüttest mutatja be afrikai példákon keresztül. A szerző foglalkozik a fejlődés összetett kérdésével, antropológiával és politikai gazdaságtannal egyaránt, miközben olyan településeket...

Erdősi Ferenc
A Közel-Kelet közlekedése
645 oldal
Ára: 5000 Ft

Miközben a sajtóban a Közel-Kelet politikai konfliktusairól szóló hírek vannak többségben, a térség minden vonatkozásban létfontosságú közlekedéséről vajmi keveset tudunk.

 
Ezt az adósságot törleszti az első magyar nyelvű könyv, mely részletes ismere-teket ad a közlekedéshálózat geopolitikai/geoökonómiai tényezők által erősen befolyás...