Könyveink


KOSÁR

db

138 oldal
Ára: 2400 Ft

SÓLYOM ANDREA

MÚLT, JELEN, JÖVŐ, AVAGY A TACIT TUDÁS-TRANSZFER VÁLLALATI DIMENZIÓI

A könyv megírásának szükségességét egy Edwin Landtól – a HP vezetőjétől – származó idézet továbbgondolása erősítette meg bennem. Land szerint a „Polaroid összes tőkéjének 90%-a esténként autóba ül és hazamegy”. Igen, de Land úgy gondolkozott, hogy utána reggel visszaül az autójába és tőkéjének  90%-a újra egy helyen lesz, és elérhetővé válik.
Miután a tudás egy része személyhez köthető, nem dokumentálható, nem verbalizálható, tapasztalatokon alapul, így felmerül a kérdés, hogy ezen tudás megtartása, főleg a kulcspozícióban lévők, illetve más szempontból a vállalat érdekében kulcsfigurának számító munkavállalók esetében milyen új feladatokat jelent a vállalat számára.
A kérdés akkor válik igazán izgalmassá, ha a tervezhető munkaerőmozgások leggyakoribb formáját (elsősorban a nyugdíjazást) megvizsgálva egy olyan folyamatot sikerül rekonstruálni, amely alapján a vállalatok képesek lesznek felkészülni egyéb tervezhető munkaerőmozgás (szülési szabadság, hosszabb idő a leány- vagy anyavállalat külföldi telephelyein) esetén a folyamatos tacit vagy tapasztalati tudás megosztására.
Jelen könyv elsősorban tudományos kutatásokon alapuló olyan gyakorlati módszerek bemutatását tűzte ki célul, amelyek a vállalatvezetők, humán szakemberek és vállalati humánpolitikával foglalkozó kutatók tudástárát bővítik.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Erdősi Ferenc
A Közel-Kelet közlekedése
645 oldal
Ára: 5000 Ft

Miközben a sajtóban a Közel-Kelet politikai konfliktusairól szóló hírek vannak többségben, a térség minden vonatkozásban létfontosságú közlekedéséről vajmi keveset tudunk.

 
Ezt az adósságot törleszti az első magyar nyelvű könyv, mely részletes ismere-teket ad a közlekedéshálózat geopolitikai/geoökonómiai tényezők által erősen befolyás...

Süle Edit
Logisztika az idő fogságában
Ára: 2400 Ft

A történelem folyamán az embereket mindig is foglalkoztatta az idő. Bár hétköznapi fogalomnak tűnik, mélységeit máig sem sikerült teljes egészében feltárni. Modern világunkban az idő újfajta szerephez jut, mivel gazdasági és társadalmi rendszereink egyre érzékenyebbé válnak rá.

A szerző széleskörű magyar és nemzetközi szakirodalmi áttekintéssel ...

Garth Myers
Afrikai városok
264 oldal
Ára: 2690 Ft

Garth Myers könyve világunk egyik legérdekesebb területére kalauzol el bennünket: a városodás, a városiasodás, az urbánus környezet változásait és az ezek eredményezte problémaegyüttest mutatja be afrikai példákon keresztül. A szerző foglalkozik a fejlődés összetett kérdésével, antropológiával és politikai gazdaságtannal egyaránt, miközben olyan településeket...