Könyveink


KOSÁR

db

202 oldal
Ára: 2400 Ft

FILEP BÁLINT

A NAGYVÁROSOK AZ EURÓPAI ÉS A MAGYAR TERÜLETI POLITIKÁBAN

A kötet széleskörűen – nemzetközi tapasztalatokra is hivatkozva – tekinti át a városfejlődés/városfejlesztés témakörét.
A vizsgálódás fő gondolata, hogy az emberi környezet, az emberek élet- és munkalehetőségeinek harmonikus, egyben versenyképesen gazdaságos alakítása a folyamatosan változó gazdasági, társadalmi környezet, a globalizálódó áru-, tőke-, és információáramlás hálózatainak alakulása között rendkívül nagy felkészültséget, széles látókört, gondolkodóképességet és felelősséget követel.
A szerző rámutat arra, hogy a városok ma már nem értelmezhetőek szigorúan önmagukban, a szélesebb városrégió egyre nagyobb teret nyer.
A városok jövőbeli lehetőségeinek körvonalazása során számos intézmény tudatos, nyilvános együttműködésére, új pénzügyi, közigazgatási technikákra lehet szükség, amit a városoknak, illetve képviselőiknek kell felismerni, illetve megteremteni.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Glied Viktor
A halványtól a mélyzöldig - A globális környezetvédelmi mozgalom negyed százada
198 oldal
Ára: 2200 Ft

A globális ökológiai problémák és a klímaváltozás következményei mára mindenki számára érzékelhetővé váltak. Immáron több mint negyven éve feltűnt egy új, sokszínű társadalmi mozgalom, amely több-kevesebb sikerrel veszi fel a küzdelmet a környezetszennyezés és a fenntarthatatlan gazdasági folyamatok, valamint az azokat mozgató szereplők ellen. 

...

Marsai Viktor - Hettyey András
Szomália - állami összeomlás és konszolidáció Afrika Szarván
210 oldal
Ára: 2490 Ft

Szomália kapcsán mindenki hozzászokott a rossz hírekhez. Háború, kalóz-kodás, merényletek, robbantás, államkudarc, lázadók, iszlamisták, a „Nyugat” csődje – ezek azok a fogalmak, amelyeket a legtöbben ehhez a kelet-afrikai országhoz kapcsolnak.

De melyek azok az okok, amelyek ide vezettek, és hogyan élnek az emberek Afrika Szarván? Két fiatal kutató, ...

Tarrósy István - Glied Viktor - Vörös Zoltán (szerk.)
Migráció a 21. században
396 oldal
Ára: 3900 Ft

Napjainkban a migráció okozta társadalmi, gazdasági és politikai hatások kezelése jelenti az egyik legnagyobb kihívást az államok számára, legyen szó aggasztó mértékű el- és kivándorlásról, vagy a migránsokat befogadó országban időről-időre fellobbanó, együt...