Könyveink


KOSÁR

db

148 oldal
Ára: 2000 Ft

DETRICH LÁSZLÓ

IFJÚKOROM A KISTARCSAI MUNKATÁBORBAN

Detrich László lebilincselően izgalmas visszaemlékezése Magyarország 20. századi történelmének legsötétebb időszakába kalauzol el bennünket. Az örök lázadó fiatalt már 13 évesen megvádolták, hogy kézigránátot dobott szovjet katonákra, később pedig folyamatossá váltak összeütközései a kommunista hatóságokkal. 1950-ben, 18 éves korában disszidálás közben elfogták, börtönbe, majd a kistarcsai internálótáborba szállították, ahonnan csak Sztálin halálát követően, betegen szabadult. Letartóztatása után több mint négy évig volt az államvédelmi szervek fogságában.

A kötetben a fogságban szerzett tapasztalatairól, a korszak cinizmusáról, a végtelen kiszolgáltatottságról mesél és bizonyságot tesz az mellett, hogy az ember sosem veszítheti el emberségét és a reményt.

„Izgalmas, sodró lendületű, de elgondolkodtató is egyben. Ezt a regényt minden honfitársunknak el kellene olvasnia.”

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Tarrósy István - Glied Viktor - Keserű Dávid (szerk.)
Új népvánorlás - Migráció a 21. században Afrika és Európa között
294 oldal
Ára: 590 Ft

A 21. század egyik legnagyobb globális kihívása a migráció, a tömeges vándorlás. Ez nem meglepő, hiszen napjainkban 230 millió ember „járja az utakat” vagy hagyja el otthonát egy jobb élet reményében.
Az Afrikából induló migrációs hullámok elsődleges állomása Európa. Egységes európai bevándorlási politikáról még nem beszélhetünk, a tagállamok ...

AFRIKA TANULMÁNYOK
AFRIKA TANULMÁNYOK XIII/1-2.
134 oldal
Ára: 1790 Ft

Kelet-afrikai regionális biztonsági kérdések
Monetáris politikai kihívások a szubszaharai régióban
A nők és a földkérdés Kelet-Afrikában
Női genitális csonkítás: múlt és jelen
Az 1994 előtti médiadiskurzus szerepe a háborús nemi erőszak-cselekményekben

Erdősi Ferenc
A Közel-Kelet közlekedése
645 oldal
Ára: 5000 Ft

Miközben a sajtóban a Közel-Kelet politikai konfliktusairól szóló hírek vannak többségben, a térség minden vonatkozásban létfontosságú közlekedéséről vajmi keveset tudunk.

 
Ezt az adósságot törleszti az első magyar nyelvű könyv, mely részletes ismere-teket ad a közlekedéshálózat geopolitikai/geoökonómiai tényezők által erősen befolyás...