Könyveink


KOSÁR

db

242 oldal
Ára: 2300 Ft

BARCSI TAMÁS

A KIVONULÁS MINT LÁZADÁS

Barcsi Tamás könyve érdekfeszítő nyomozás a modern egyén lehetőségei, értékei, identitása, szabadsága után. Nagyívű áttekintéseiben, érzékeny, sokrétű, szociológiai-irodalmi indíttatású kalandozásának során hőstípusokkal és hőspótlékokkal találkozunk, a siker összetevőiről olvasunk, az értékes létezés esélyét járjuk körül a fogyasztás, a konzumkultúra fogságában, a tömegmédia hipnózisában. Korunkig, napjainkig tereli az olvasót a közösségek, a kultuszok, kultúrák és ellenkultúrák érzékletesen megragadott képzeteivel.
Határozott vonalvezetésű, meggyőző érvelésű gondolatmenetében a rend, a rendszerek logikája bomlik ki, s a lázadás mint kivonulás, a kivonulás mint lázadás képzelt, kipróbált és gyarmatosított útvonalai sejlenek fel. Közérzetünk intelligens lenyomata e könyv, metaforái hatékonyan, hajlékonyan, átfogóan láttatják megalkuvásaink, alkalmazkodásunk, kompromisszumaink, egyeztetéseink, aktivitásunk, különállásunk működésmódját, érzékeltetik azok árát.
A fordulópont Hatvannyolc, annak tükrében, azon túl keresi Barcsi Tamás könyve a morál és az értékes, a jó élet szigeteit. Gazdag kulturális: irodalmi, filmes anyagon, kimunkált gondolatokkal, sokoldalú közelítésben a globalizáció, a tömegmédia hatásainak és elvárásainak kitett ember identitásteremtése zajlik szemünk előtt a fiatal pécsi filozófus kiérlelt, alapos munkájában.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Greksza Veronika - Mohay Ágoston
Bevezetés az Európai Unió jogába
106 oldal
Ára: 2000 Ft

Az Európai Unió jogáról számos nagy lélegzetvételű monográfia és többszerzős mű született, melyek elsősorban a jogász alapképzés és a témával mélyebben foglalkozó szakemberek számára készültek. Számos olyan, egyéb felsőoktatási képzésben résztvevő hallgató létezik – a téma iránt érdeklődő laikusokról nem is beszélve –, aki számára az Európai Un...

Szarka Evelin
A büszke Kuba
244 oldal
Ára: 2990 Ft

Egy alapos és érdekfeszítő kötet a kubai történelemről, a forradalomtól napjainkig.
 
Az elmúlt évtizedekben sok útleírás, riport született Kubáról, erről a különleges és gyönyörű országról. De alig hozzáférhetők magyarul olyan kiadványok, amelyek tudományos alapossággal vizsgálják azt, hogy hogyan alakul a kubai belpolitika, a demográfia, a...

Nagy Roland - Glied Viktor - Barkóczi Csaba
Nukleáris energia, társadalom és környezettudatosság az Atomvárosban
140 oldal
Ára: 2000 Ft

A paksi atomerőmű kapcsán 2014-ben bejelentett bővítési döntés újra a nukleáris energia felhasználására, a biztonság és finanszírozás kérdéseire irányította a hazai közvélemény figyelmét. A bővítés körülményei nyomán kialakuló politikai viták hátterében kevéssé ismert történelmi, szociológiai és gazdasági folyamatok húzódnak.

Paks, ez ...