Könyveink


KOSÁR

db

156 oldal
Ára: 2400 Ft

CSERESNYÉS FERENC

POLITIKAI SZÍNTEREK

A képviseleti demokrácia az elmúlt évtizedekig nemzetállami keretben gondolkodott, mert ezzel egy olyan elhatárolt játékteret teremtett, amelyben a politikai problémák és a politikai döntési kompetenciák hatókörei lefedték egymást. A jelenlegi, globalizált világban a politika strukturális és legitimációs hatalomvesztése figyelhető meg. A játékterek, amelyekben a politikai problémák kialakulnak, és ahol a döntések születnek, jelentősen elváltak egymástól. A globalizálódó társadalom és gazdaság szereplőinek egy jó része egyszerűen kimarad a politikai döntés hatóköréből..
A politika mediatizációjának hatásaként a politika végét vizionálja a szakirodalom jelentős része az 1990-es évek eleje óta. A politika mediatizálása a közönséget látszatmegértésre vezeti. A látszatinformált ember úgy véli, hogy a televízió közeli képi hatása miatt első kézből avatják be a körülötte zajló folyamatok titkaiba. Közben nem, vagy alig észleli, hogy a média képi torzításai megváltoztatják politikai véleményét, viszonyát a politikához. Nem csupán a politikai történések átfogóbb megértésére nincs lehetőség, de a politikába való sikeres bekapcsolódás, a demokratikus politikai kultúra kialakulásának a lehetőségei is szűkülnek.
A kötet a politikai terek, kompetenciák és folyamatok modernkori anomáliáit mutatja be a média egyre növekvő véleményformáló szerepének tükrében.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
AFRIKA TANULMÁNYOK
AFRIKA TANULMÁNYOK X/3.
78 oldal
Ára: 695 Ft

Fókuszban

Wamachinga: az árusok népe a tanzániai nagyvárosokban 
 
Afrika ma
A japán-afrikai kapcsolatok újabb fejezete: a VI. TICAD vállalásai

Afrika tegnap
Tömeges nemi erőszak Ruandában a népirtás alatt

Afrikai z...

Szabadi Klaudia
Halj meg, tuszi!
148 oldal
Ára: 1700 Ft

Megbocsátani a megbocsáthatatlant
Húsz évvel ezelőtt, 1994 áprilisában és májusában alig száz nap alatt, közel egymillió embert mészároltak le Ruandában. A mai napig több a kérdés, mint a bizonyosság a történtekkel kapcsolatban. Szinte felfoghatatlan a népirtásban való tömeges részvétel, ahogyan a különös kegyetlenséggel történő végreh...

Szarka Evelin
Egység a sokféleségben – A távoli Indonézia közelről
192 oldal
Ára: 2500 Ft

Napjainkban számos útikönyv és színes fotóalbum kalauzolja el Indonézia érintetlen tájaira a kíváncsi felfedezőt és az érdeklődőt, ám a turistáknak mutatott és az általuk megalkotott kép sokszor csak felszínes ismereteket ad erről a többnyire muszlim lakosú délkelet-ázsiai államról. 


Mitől olyan különleges az itt élők által beszélt nyelv? H...